Search/replace in Word hyperlink not working using wildcards

Discuss WordPipe, ExcelPipe and PowerPointPipe. Get help with installation and running, notify us of bugs, request new features and enhancements.

Moderators: DataMystic Support, Moderators

alanmellerick
Posts: 2
Joined: Tue Nov 07, 2006 3:12 am

Search/replace in Word hyperlink not working using wildcards

Postby alanmellerick » Tue Nov 07, 2006 3:39 am

Hi,

I'm using WordPipe 5.3.2 and I'm having a problem searching / replacing within the hyperlink itself.

I've read the help file where it shows how to do the 3 different searches for hyperlinks, but this isn't solving my problem.

For example, my hyperlink is called 12-ABC-DEF-34. The actual hyperlink points to an address "drive:\folder1\folder2\12-ABC-DEF-34.doc"
The Wildcard Search ??-???-???-?? successfully finds the hyperlink, but fails to find 12-ABC-DEF-34.doc contained in the link itself.

If I do a Normal Search "12-ABD-DEF-34", the search successfully finds both the link and the document name contained in the link.

Do wildcards not work for the hyperlink contents?

User avatar
DataMystic Support
Site Admin
Posts: 2138
Joined: Mon Jun 30, 2003 12:32 pm
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Postby DataMystic Support » Wed Nov 08, 2006 7:39 am

Yes, Wildcard searches do work in the hyperlink location, but they use perl regex or EasyPatterns because MS Word doesn't offer wildcard searches itself in hyperlinks (please see the WordPipe help file). The correct perl pattern to use in this case is:

..-...-..-..

or the EasyPattern

[ 2 digits ]-[ 3 letters ]-[ 2 letters ]-[ 2 digits ]
Last edited by DataMystic Support on Fri Nov 10, 2006 7:21 am, edited 1 time in total.
Regards,

Simon Carter, http://DataMystic.com/forums/index.php
http://PredictBGL.com - Insulin dose calculator for Type 1 diabetes
http://DownloadPipe.com - 250,000 free software downloads
http://DetachPipe.com - send huge email attachments

alanmellerick
Posts: 2
Joined: Tue Nov 07, 2006 3:12 am

Postby alanmellerick » Fri Nov 10, 2006 3:21 am

Thatt solved my problem! Thanks very much!


Return to “WordPipe, ExcelPipe and PowerPointPipe Support”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests