Page 1 of 1

Remove lines filter - only processes one line range

Posted: Thu Jan 11, 2018 3:05 am
by DFH
I have the following two Remove lines filters:

Code: Select all

Comment...
|  Remove top and bottom lines
|
|--Remove lines:1..133
|   
+--Remove lines:-19..-0
This works OK.

Initially, I tried to combine these as one Remove lines filter, but the second range did not get processed!

Code: Select all

Comment...
|  Remove top and bottom lines
|
+--Remove lines:1..133
-19..-0
I rather think there may be a software bug.

Even placing them on the same line with a comma separator was to no avail.

Code: Select all

Comment...
|  Remove top and bottom lines
|
+--Remove lines:1..133, -19..-0
I suspect there's something amiss in general with the Field Specification feature.

It would also be useful if the context help page for the Remove lines filter had a link to this page.
cf. The link is found (e.g.) in the context help for the Restrict to line range filter.

Best regards,

David

Re: Remove lines filter - only processes one line range

Posted: Sun Jan 28, 2018 6:01 pm
by DataMystic Support
This filter is not intended to support multiple ranges. We have added additional error checks so that in future there is an alert for this.

Re: Remove lines filter - only processes one line range

Posted: Tue Jan 30, 2018 2:01 am
by DFH
That the UI presents a multiline pane rather than a single line is therefore misleading.

How many other filters are like this?

David