File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Get help with installation and running here.

Moderators: DataMystic Support, Moderators

gerd
Posts: 39
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:52 pm

File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby gerd » Thu Dec 10, 2009 9:50 pm

Each time when opening Text Pipe a File Input: inside compressed... and File output:backup mode... default appear.
The problem: I cannot just mark and delete them with Ctrl-X, with the delete icon or by any other means. Neither can I disable the enabled default input / output filter after a right mouseclick in the context menu. Why not? The "enable" and "delete" options of the context menu are not active.
Description of the problem: After inserting a filter from the local textpipe directory which includes an output filter I have thereafter two output filters.
Even after changing the default output filter to "No output" (in the Filter List appears now the "red cross" next to "No output") it does not work with Textpipe Lite 8.4.8. When running Textpipe appears the error message:
Error: There is more than one enabled output filter

Suggestion: Skip the default file input and file output filters or how can I easily delete them?
Second alternative: It should be possible to disable or delete a filter after highlighting and right-clicking the filter. I have searched the forum but not found any hint about it. To duplicate the problem I suggest: Just load Textpipe Lite and insert a filter which includes an input and output filter.
gerd

User avatar
DataMystic Support
Site Admin
Posts: 2154
Joined: Mon Jun 30, 2003 12:32 pm
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby DataMystic Support » Fri Dec 11, 2009 11:17 am

Hi Gerd,

You cannot delete the default Input and Output filters - they define how input and output is handled. Without them you have nothing.

If you Insert (instead of open) an existing filter than you can certainly delete any input or output filters that are added. Normally these get removed.
Regards,

Simon Carter, http://DataMystic.com/forums/index.php
http://PredictBGL.com - Insulin dose calculator for Type 1 diabetes
http://DownloadPipe.com - 250,000 free software downloads
http://DetachPipe.com - send huge email attachments

gerd
Posts: 39
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:52 pm

Re: File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby gerd » Fri Dec 11, 2009 10:17 pm

I know and I can handle the matter quite simple. Solution: I just do not add an output option in a filter before I save the filter. Then, I open the filter by clicking on "Inserting a filter..." in the "All Available Filters" section and change the default output filter as requested. Thus, it is not a real problem and I can get around it easily.

I just wanted to make the suggestion to allow for disabling the default output filter after loading a filter. Example: In your filters (.zip files) in this forum you include output filter. Can you load them in Textpipe Lite and use them without having a problem? It seems that this problem does not occur in Textpipe Pro.

User avatar
DataMystic Support
Site Admin
Posts: 2154
Joined: Mon Jun 30, 2003 12:32 pm
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby DataMystic Support » Fri Dec 11, 2009 11:01 pm

You should Open a filter using File\Open - not sure why you are using Insert... ?
Regards,

Simon Carter, http://DataMystic.com/forums/index.php
http://PredictBGL.com - Insulin dose calculator for Type 1 diabetes
http://DownloadPipe.com - 250,000 free software downloads
http://DetachPipe.com - send huge email attachments

gerd
Posts: 39
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:52 pm

Re: File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby gerd » Sat Dec 12, 2009 1:43 am

Thanks Simon,
good to know. Now I understand why this is not a problem for your users. Please do not ask why I have used "insert" instead of "open". It was probably just a stupid action of custom which I cannot explain. Thanks again.

User avatar
DataMystic Support
Site Admin
Posts: 2154
Joined: Mon Jun 30, 2003 12:32 pm
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: File Input and File Output as Default in Textpipe Lite

Postby DataMystic Support » Sun Dec 13, 2009 1:04 pm

No problem! I just thought it was a little strange. 'Insert' is used when you want all of an existing filter but don't want to link to it.
Regards,

Simon Carter, http://DataMystic.com/forums/index.php
http://PredictBGL.com - Insulin dose calculator for Type 1 diabetes
http://DownloadPipe.com - 250,000 free software downloads
http://DetachPipe.com - send huge email attachments


Return to “TextPipe Tips and Tricks, Questions and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests